Луценко розповів, за що мера Львова можуть відсторонити від посади: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Луценко розповів, за що мера Львова можуть відсторонити від посади: з'явилося відео

Луценко розповів, за що мера Львова можуть відсторонити від посади: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Мер Львова Андрій Садовий може бути відсторонений від своєї посади в разі вручення йому підозри у недбалості зі смертельним наслідком після розслідування справи про пожежу з загиблими на звалищі під Львовом.
Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZIK.
За словами Луценка, два тижні тому в Харкові була завершена експертиза, яка встановила, що ніякого підпалу на звалищі "Збиранка" біля Грибовичів, у Львівській області не було.
"Всі розмови про те, що якісь спеціальні диверсанти з конкуруючих політичних партій підпалили сміттєзвалище, експертиза не підтвердила. Це було самозаймання через недотримання технологій", - сказав він.
Читайте також: Розгін блокадників Донбасу: Грицак і Луценко висловились по-різному
Також Луценко додав, що "стоїть питання про недбалості службових посадових осіб Львівської міської ради, які призвели до такого стану".
"По-старому це - халатність. Але все ускладнюється тим, що ми маємо трьох загиблих. Сім'ї вправі запитати, хто з посадових осіб Львівської міськради за це відповідає. Саме зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює цього "Хто?". Я не можу виключати, що їм може бути і мер, і його заступники, інші посадові особи", - заявив генпрокурор.


Також він категорично спростував наявність у справі політичного підтексту.
"Мені здається, що проблема зі сміттям виникає не від того, що мер в опозиції чи коаліції. Сміття треба утилізувати, цим треба займатися. Андрій Іванович не перший термін на посаді і навіть не другий", - резюмував Луценко.
Як повідомляв ONLINE.UA, 30 травня 2016 року на Грибовицькому звалищі під Львовом стався обвал після того, як там виникла пожежа. Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег, ще один пропав без вісти.
Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити у інші області України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?