РНБО ухвалила резонансне рішення щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО ухвалила резонансне рішення щодо Донбасу

РНБО ухвалила резонансне рішення щодо Донбасу

Рада національної безпеки і оборони України на екстреному засіданні

ухвалила рішення повністю припинити перевезення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО на Донбасі.


Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


"З огляду на захоплення українських підприємств і загострення безпекової ситуації в зоні АТО, РНБО прийняла рішення призупинити переміщення вантажів через лінію зіткнення", - заявив він.


За словами Турчинова, "РНБО вирішила: тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення", - сказав він.



Читайте також:

Блокада

Донбасу: бойовики ДНР знайшли, куди подіти вугілля


Нагадаємо, перші два пункти Мінських угод передбачають повне припинення вогню на Донбасі і відведення сторонами конфлікту важких озброєнь від лінії зіткнення.


Серед загроз, які підштовхнули до такого рішення, секретар РНБО назвав "різку ескалацію російської агресії проти України, насильницьке захоплення українських підприємств, розташованих на території окремих районів Донецької та Луганської областей, усвідомлюючи загострення загроз економічній та енергетичній безпеці України, спровоковане свідомими діями терористів, і з огляду на те, що РФ почала на державному рівні визнавати "документи" самопроголошених республік".


Крім того, Турчинов повідомив, що українському уряду було доручено терміново розробити план заходів щодо забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України.


"Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Національній гвардії України за участю Служби безпеки України доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними та автомобільними шляхами і створити умови для залучення громадського контролю за виконанням цього рішення", - розповів він.


Читайте також

:

Порошенко

зробив заяву про захоплені підприємства на Донбасі


Також силовим структурам було доручено вжити додаткових заходів щодо зміцнення громадської безпеки та протидії диверсійним і терористичним проявам, спробам порушення громадського порядку.


Турчинов додав, що керівництво антитерористичної операції має вжити вичерпних заходів щодо нейтралізації можливих збройних провокацій.


"Крім того, Національному банку України та СБУ доручено проаналізувати діяльність банківських установ України, в капіталі яких є частка державних банків РФ, і протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема щодо запровадження проти них санкцій", - підсумував він.


Як повідомляв ONLINE.UA, участь

в засіданні РНБО брав і президент України Петро Порошенко, який назвав його метою відновлення суверенітету України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?