Порошенко не хоче закону про окупований Донбас і запропонував нове рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко не хоче закону про окупований Донбас і запропонував нове рішення

Порошенко не хоче закону про окупований Донбас і запропонував нове рішення
Джерело:  online.ua

Замість проекту закону про окуповані території до Верховної Ради буде внесений законопроект про відновлення територіальної цілісності України.
Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи на екстреному засіданні Ради національної безпеки і оборони, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Наші партнери не розуміють, чому ми просимо підтримки у відновленні цілісності України, коли всередині ряд політичних сил поставили собі за мету позбутися частини Донбасу і випхати в Росію кілька мільйонів українців. Юридично легалізувати це пропонується законом про окуповані території", - підкреслив він.
Президент висловив упевненість в тому, що цей "закон зруйнує Мінський процес, поховає міжнародні санкції проти Російської Федерації, оскільки вони прив'язані до Мінська".

Читайте також: Блокада Донбасу: бойовики ДНР знайшли, куди подіти вугілля
"Місія ОБСЄ піде з Донбасу. Ми залишимося один на один з агресором на тлі неминучої ескалації військових дій. Тому ми будемо пропонувати інший закон, який відповідає національним інтересам України - Закон про відновлення територіальної цілісності нашої держави", - сказав Порошенко.
Крім того, він запропонував, щоб контроль за припиненням транспортного сполучення з окупованими територіями, рішення про яке було прийнято РНБО, вели добровольчі мобільні групи.
"Уряд уже передбачив створення мобільних контрольних груп. До них ми пропонуємо долучити громадськість. Чесні, порядні, не судимі і неозброєні люди, які хочуть боротися з контрабандою, отримають цю можливість. У першу чергу, до таких груп слід залучати учасників бойових дій. І ці групи повинні забезпечувати ефективний контроль за дотриманням і виконанням рішення РНБО", - резюмував президент.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на засіданні РНБО було прийнято рішення про повне припинення вантажоперевезень через лінію зіткнення в зоні АТО до повного припинення вогню і відведення важких озброєнь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?