Силовики в Раді: соцмережі збуджені інцидентом в парламенті України
Категорія
Події
Дата публікації

Силовики в Раді: соцмережі збуджені інцидентом в парламенті України

Силовики в Раді: соцмережі збуджені інцидентом в парламенті України
Джерело:  online.ua

У мережі бурхливо обговорюють появу представників поліції і Нацгвардії в залі засідань Верховної Ради.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів соцмереж.
Нагадаємо, що 15 березня в парламенті з'явилися поліцейські і нацгвардійці, які постраждали в результаті сутички з активістами і прихильниками блокади Донбасу на блокпосту під Слов'янськом Донецької області.
Читайте також: С утичка з блокадниками Донбасу: Парасюк звинуватив поліцію в брехні і показав своє відео
Після того, як віце-спікер Ради Оксана Сироїд оголосила ранкове пленарне засідання закритим, нардеп від "Народного фронту" Юрій Береза ​​виступив з проханням про дозвіл виступити поліцейським і нацгвардійцям. В результаті Сироїд покинула зал, а силовики продовжували залишатися біля трибуни.
При цьому Оксана Сироїд назвала інцидент в парламенті "парламентським ГКЧП".
"Парламентська ГКЧП. Тільки що змушена була закрити ранкове засідання Верховної Ради в зв'язку з тим, що в зал засідань незаконно проникли представники органів правопорядку і захопили парламентську трибуну", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.
"Відповідно до закону (ч.2 статті 5 Регламенту) під час пленарного засідання в залі пленарних засідань можуть перебувати виключно народні депутати України). При цьому хтось дав дозвіл включити мікрофони для шоу. Хто буде відповідати за знищення парламенту?" - додала вона.
Нардеп від БПП Сергій Лещенко назвав поліцейських і нацгвардійців, які пройшли в Раду, "військовими".
"Без дозволу головуючого і Ради військові захопили трибуну ВР. Їх завів до зали Кононенко", - написав у своєму Twitter народний депутат від БПП Сергій Лешенко.


Трохи пізніше в коментарях до публікації Лещенка народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук назвав опонента "брехуном".


У мережі коментатори розділилися на тих, хто підтримує дії віце-спікера, яка закрила засідання, і на тих, хто вимагав дати можливість висловитися силовикам. Також в коментарях з'явилися і ті, хто нарікає на всіх народних депутатів.










Як повідомляв ONLINE.UA, в Києві було зібрано екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України, присвячене подіям блокади Донбасу.
Стало відомо, що президент України Петро Порошенко заявив на засіданні РНБО, що замість проекту закону про окуповані території до Верховної Ради буде внесений законопроект про відновлення територіальної цілісності України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?