Резонансне рішення РНБО: з'явилася реакція блокадників Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Резонансне рішення РНБО: з'явилася реакція блокадників Донбасу

Резонансне рішення РНБО: з'явилася реакція блокадників Донбасу
Джерело:  online.ua

Активісти блокади Донбасу підтримали рішення Ради національної безпеки і оборони України повністю припинити перевезення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО в Донецькій і Луганській областях.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Штабу блокади торгівлі з окупантами.
Читайте також: С утичка з блокадниками Донбасу: Парасюк звинуватив поліцію в брехні і показав своє відео
"Штаб блокади торгівлі з окупантами вітає оголошений Президентом України намір Ради національної ради безпеки і оборони України ввести обмеження на торгівлю з окупованими Росією територіями і її контроль найважливіших секторів економіки України", - йдеться в заяві.
"Наскільки цей намір обернеться в серйозні рішення ми побачимо після підписання Петром Порошенком рішення РНБО. Нагадуємо наші вимоги з самого початку блокади: звільнення наших полонених, які утримуються на окупованих територіях, і в Росії і прийняття парламентом закону, який заборонить торгівлю з окупованими територіями. Шкода, що вищі державні інститути стали приймати рішення тільки на 59 день блокади. Але завжди краще пізно, ніж ніколи", - заявили активісти.


Нагадаємо, рішення про припинення переміщення вантажів було прийнято на екстреному засіданні РНБО України 15 березня.
Серед загроз, які підштовхнули до такого рішення, секретар РНБО назвав "різку ескалацію російської агресії проти України, насильницьке захоплення українських підприємств, розташованих на території окремих районів Донецької та Луганської областей, усвідомлюючи загострення загроз економічній та енергетичній безпеці України, спровоковане свідомими діями терористів, і з огляду на те, що РФ почала на державному рівні визнавати "документи" самопроголошених республік".
Крім того, Турчинов повідомив, що українському уряду було доручено терміново розробити план заходів щодо забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України.
Як повідомляв ONLINE.UA, участь в засіданні РНБО брав і президент України Петро Порошенко, який назвав його метою відновлення суверенітету України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?