Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми видали сумний підсумок
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми видали сумний підсумок

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми видали сумний підсумок

На переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Україна не змогла домовитися з російською стороною про стійке припинення вогню і виведення російських формувань і озброєнь з території Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарки Оліфер.
"Україна чітко зафіксувала: указ президента РФ про визнання на території Росії документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; рейдерське захоплення державної і приватної власності на непідконтрольній Україні частині Донбасу і квазіуказ т. зв. ДНР про псевдокордон однозначно читаються світовою спільнотою і Україною як порушення Мінських домовленостей і веде до їх зриву. Ми зажадали відповіді щодо скасування рішень з цих питань, оскільки такі методи з боку РФ і ОРДЛО ведуть до блокування процесу консультацій в рамках Мінського процесу. Це питання Україна поставила як на рівні робочих підгруп, так і в рамках Тристоронньої контактної групи", - написала вона.

Читайте також: Пере говори по Донбасу: в Україні зробили резонансну заяву
На зустрічі також було констатовано, що на Донбасі тривають обстріли, порушення режиму тиші з боку бойовиків мають систематичний характер. При цьому Оліфер наголосила, що Україна готова до розведення сил і засобів у Станиці Луганській, яке може відбутися тільки після того, як на цій ділянці 7 днів поспіль встановиться режим тиші, як і передбачено рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи. За словами прес-секретаря Кучми, останній обстріл тут був 13 березня 2017 року, "таким чином дії Орлоя поки не дозволяють зробити розведення в цій точці".
"На жаль, російська сторона ставить вирішення політичних питань перед рішенням блоку питань з безпеки - повне і стійке припинення вогню, виведення російських формувань і озброєнь з території України", - констатувала Оліфер.
Вона також зазначила, що з великими труднощами в гуманітарній підгрупі триває робота зі звільнення заручників.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро закликав Росію вплинути на бойовиків ДНР і ЛНР для знаходження політичних рішень врегулювання ситуації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?