Бойовики ДНР-ЛНР придумали "відповідь" на суд над Росією в Гаазі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР-ЛНР придумали "відповідь" на суд над Росією в Гаазі

Бойовики ДНР-ЛНР придумали "відповідь" на суд над Росією в Гаазі
Джерело:  online.ua

Бойовики так званих ДНР і ЛНР звернулися до міжнародного співтовариства, заявивши, що Україна нібито порушує Міжнародну конвенцію ООН про боротьбу з бомбовим тероризмом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт сепаратистів.
Повідомляється, що представники бойовиків ДНР і ЛНР в контактній групі Денис Пушилін і Владислав Дейнего після засідання в Мінську звинуватили українську сторону в порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом.
«Ми змушені констатувати абсолютне нехтування Україною нормами міжнародного права і, як результат, порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом», - йдеться в тексті заяви бойовиків.

Читайте також: Гаага без гарантій: в Україні великі надії на позов проти Росії, але є складнощі
Бойовики заявили, що протягом 2,5 років спецслужби України нібито регулярно здійснюють диверсії і терористичні акти на об'єктах паливно-енергетичного комплексу, зв'язку та транспорту на окупованій території Донбасу. За словами Пушиліна і Дейнего, мета України - дестабілізувати соціально-економічну та суспільно-політичну ситуацію в так званих "республіках".
«Ми звертаємося до міжнародного співтовариства і правозахисних організацій із проханням звернути найпильнішу увагу на порушення Україною Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом», - відзначили бойовики ДНР і ЛНР.
Нагадаємо, Міжнародна конвенція про боротьбу з бомбовим тероризмом прийнята резолюцією 52/164 Генеральної Асамблеї ООН від 16 грудня 1997 року.
Як повідомляв ONLINE.UA,  рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі у справі України проти Росії може бути прийнято до кінця квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?