У Києві прийнято рішення щодо відомого радянського пам'ятника: в Росії обурюються
Категорія
Політика
Дата публікації

У Києві прийнято рішення щодо відомого радянського пам'ятника: в Росії обурюються

У Києві прийнято рішення щодо відомого радянського пам'ятника: в Росії обурюються

Члени постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики дозволили  демонтаж пам'ятника більшовикові Миколі Щорсу, встановленому в центрі столиці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Київської міськради.
Повідомляється, що депутати звернулися до Міністерства культури з проханням внести пропозицію щодо перенесення пам'ятника на розгляд уряду.
"З одного боку, є Закон України про декомунізацію, який повинен бути виконаний. І постамент Щорсу якраз підпадає під декомунізацію. З іншого боку - ми повинні, як відповідальні особи, зберегти унікальну пам'ятку монументального мистецтва", - зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.
Читайте також: У Росії смішно відреставрували пам'ятник Леніну: опубліковані фото


Він зазначив, що статуя часто стає об'єктом вандалізму радикально налаштованих активістів, які вже намагалися демонтувати його самостійно.
"Ми повинні все зробити виключно в правовому полі", - підкреслив Прокопів, додавши, що пам'ятник буде доцільно розмістити в Музеї монументальної пропаганди СРСР.
Варто відзначити, що в Росії обурені рішенням Київради демонтувати пам'ятник радянському діячеві.






Як повідомляв ONLINE.UA  30 червня 2016 року ОУН спільно з "Правим сектором" робили спробу демонтувати пам'ятник Щорсу, але він був оточений Нацгвардією і поліцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?