При Обамі так жорстко не було: мережа обговорює звинувачення росіянам в США
Категорія
Світ
Дата публікації

При Обамі так жорстко не було: мережа обговорює звинувачення росіянам в США

При Обамі так жорстко не було: мережа обговорює звинувачення росіянам в США
Джерело:  The Washington Post

Міністерство юстиції США планує висунути перше в історії звинувачення в кібер-злочинності чотирьом росіянам, в тому числі й представникам ФСБ Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.
"Міністерство юстиції має намір висунути в середу звинувачення проти двох російських шпигунів і двох хакерів в зв'язку з викраденням інформації з облікових записів 500 млн користувачів Yahoo в 2014 році, що стане першими звинуваченнями Сполучених Штатів в кібер-злочинності проти представників російського уряду", - йдеться в публікації.
В обвинувальному списку фігурують, в тому числі, двоє співробітників ФСБ - Дмитро Докучаєв і його начальник Ігор Сущин. Видання зазначає, що особливо обурливим для урядовців в США стало те, що ці люди працювали в підрозділі розслідування кібер-злочинів ФСБ - подібного до кібер-дивізіону ФБР. Один з американських чиновників, наближених до розслідування, назвав це "досить сумним" фактом, оскільки цей підрозділ ФСБ мав розслідувати комп'ютерні вторгнення, але, як виявилося, уряд Росії використовує його для хакерських атак.
Читайте також: Трамп і Путін користуються однією "спецслужбою": західні ЗМІ про новий скандал


Звинувачення Мін'юсту США включають в себе злом, шахрайство, викрадення інформації, що є комерційною таємницею, а також економічне шпигунство. У матеріалі наголошується, що це є частиною більшої справи, заведеної в США. При цьому наголошується, що звинувачення не пов'язані зі зломом поштового сервера Національного комітету Демократичної партії і розслідуванням щодо втручання РФ у президентську кампанію 2016 року.
"Але цей крок відображає зростаюче прагнення уряду США по залученню іноземних урядів до відповідальності за злочинні дії в кіберпросторі", - пише видання.
Варто відзначити, що в мережі активно обговорюють звинувачення США проти Росії. Частина користувачів засуджує дії російських хакерів.






Частина росіян висміяла США і звинувачення проти російських шпигунів.



Як повідомляв ONLINE.UA,  звіт компанії з кібербезпеки CrowdStrike щодо операції групи російських хакерів FancyBear по відстеженню української армії, оприлюднений в грудні 2016 року, міг бути підготовлений в рамках спецоперації Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?