Путін готує третій похід на Україну: в Росії дали тревожний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін готує третій похід на Україну: в Росії дали тревожний прогноз

Путін готує третій похід на Україну: в Росії дали тревожний прогноз
Джерело:  NV

В Кремлі готуються до початку третьої хвилі агресії проти України, завданням якої буде розширення зони бойових дій на Донбасі.
Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новое время".
"По кроках, прийнятим Москвою, ясно, що вона буде робити далі. Кремль припинить всі фальшиві розмови про відновлення територіальної цілісності України і стане підвищувати суб'єктність цих територій, тим самим дедалі відвертіше показуючи агресивну природу своєї політики", - вважає експерт.
На його думку, "Москва змінить керівництво в цих "республіках".
Читайте также: Путин підвищує ставки на Донбасі, це вийде Росії боком — публіцист з РФ
"Не випадково зараз реанімуються політичні трупи Януковича і Азарова, і взагалі стануть стверджувати, що влада в Донецьку – це і є законні влади України, а все, що знаходиться поза межами цих територій – це ось такі бунтівні території під контролем путчистів, які прийшли до влади в результаті військового перевороту", - підкреслив він.
Крім того, Піонтковський зазначив, що "приблизно в таку гру буде грати Москва, вже відверто допомагаючи новим територіям, економічно і військово".
"Я не виключаю, що вони офіційно звернуться за допомогою до Москви, і вона їм її надасть. В тому числі воєнну. Не випадкова гра останнього часу з боку Москви, мовляв, нібито не було листа Януковича про прохання ввести війська. Це робиться для того, щоб з таким листом звернулися влади цього нового суб'єкта", - прогнозує експерт.
У той же час він зазначив, що "дуже вчасно, до речі, помер Чуркін, за відомостями з Вашингтона, отруєний в російській резиденції, тому що Чуркін зачитував це лист Януковича перед Радою безпеки, а зараз Москві важливо зобразити, що листи не було, Чуркіна не було і спитати нікого".
Читайте також: Все йде до Придністров'я: журналіст пояснив резонансне рішення Путіна
"Починається третій етап путінського походу на Україну. Перший – спроба створення "Новоросії" – провалився, другий – заштовхнути ЛДНР в Україну і змусити Київ прийняти нову Конституцію, по суті знищивши свою державу, теж провалився. І ось зараз третій етап – відверта підтримка цієї території, визнання суб'єктності, підвищення рівня військових провокацій", - припустив політолог.
При цьому він додав, що сумнівається в тому, що "в Москві дійдуть до безумства військового походу на чолі з майором Прилепиным на Київ, але ж вожді цих територій весь час повторюють, що вони керують всією Донецькою і Луганською областями".
"Тобто це не буде просто Придністров'ї, це буде Придністров'ї з невизначеною кордоном, яку Москва буде весь час намагатися розширювати. Ось такий новий етап. Третій похід Путіна на Україну", - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше президент України Петро Порошенко відзначив збільшення підтримки Києва у США та додав, що в Росії відчувають серйозне розчарування через це.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?