Смертність в ДНР-ЛНР: в мережі навели шокуючі цифри та відео
Категорія
Події
Дата публікації

Смертність в ДНР-ЛНР: в мережі навели шокуючі цифри та відео

Смертність в ДНР-ЛНР: в мережі навели шокуючі цифри та відео
Джерело:  Четверта влада

В окупованому місті Харцизьк, Донецької області, за тиждень чотири людини загинули, підірвавшись на гранатах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Четверту владу".
За даними журналістів харцизького телеканалу "Сфера", за тиждень в місті сталося три інциденти, пов'язаних з вибухами в житлових будинках.
При цьому представник так званого "МВС ДНР" Людмила Пешехонова визнала, що всі ці вибухи не були пов'язані з діяльністю диверсійних груп і відбулися виключно на побутовому грунті.
Читайте також: Пу тін готує третій похід на Україну: в Росії дали тривожний прогноз


У свою чергу відомий блогер і журналіст Денис Казанський у своєму Facebook зазначив, що точну кількість людей, які загинули на окупованому Донбасі в результаті необережного поводження з боєприпасами, дізнатися неможливо.
"Можна тільки здогадуватися, скільки людей загинуло і покалічилося на території ОРДЛО з 2014 року через те, що зброя тепер стало загальнодоступною. Гранати на Донбасі тепер є майже у кожного гопника, і побутові вибухи відбуваються регулярно, тільки не потрапляють в ЗМІ", - підкреслив він.
За його словами, "якщо четверо осіб за тиждень гине в Харцизьку, то всього в ЛДНР за місяць гинуть десятки людей".
"Це більше, ніж через обстріли, але ніхто не говорить про цю статистику. Такі факти сепаратисти не поспішають оприлюднювати, і частіше за все про них стає відомо випадково. Так було, наприклад, в Макіївці, де вітчим недавно підірвав гранатою свою пасербицю, в результаті чого дівчинка осліпла. Про випадок стало відомо лише через місяць, після того, як про це написали в соцмережах", - розповів Казанський.
Також він підкреслив, що "це ще одна сторона війни, за яку несуть відповідальність Росія, і її сателіти".
"Всі ці загиблі люди могли б сьогодні жити і бути здоровими, якби одного разу "визволителі» не наповнили Донбас боєприпасами, які тепер перебувають у вільному доступі", - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовики ЛНР видали нові одкровення про "українських диверсантів", яким нібито наказали ліквідувати ватажка ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?