Рада ухвалила найважливіше рішення щодо військовозобов'язаних в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила найважливіше рішення щодо військовозобов'язаних в Україні

Верховна Рада України
Рада ухвалила найважливіше рішення щодо військовозобов'язаних в Україні

Верховна Рада України ухвалила закон про створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних.
Про це повідомляє ONLNE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
Ухвалення цього законопроекту в другому читанні і в цілому підтримали 236 народних депутатів.
Відповідно до закону, буде створений державний реєстр, який стане єдиною автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою для зберігання даних про всіх військовозобов'язаних.

Читайте також: День українського добровольця: в армії назвали вражаючу цифру
Держреєстр міститиме персональні і службові дані щодо військовозобов'язаних громадян України віком від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України і дату повернення на територію України.
Реєстр повинен допомогти у веденні військового обліку; плануванні і виконанні мобілізації, призову на строкову службу, прийнятті на військову службу за контрактом; інформаційного забезпечення осіб, звільнених зі служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих воїнів.
Власником всієї цієї інформації буде Міністерство оборони, а розпорядником - Генеральний штаб.
До реєстру будуть перенесені дані Центральної виборчої комісії, Держприкордонслужби, Міносвіти, міграційної та фіскальної служб, а також дані по військовозобов'язаних з облікових карток та особистих справ військкоматів.
Відзначимо, що законопроект 2504-д був зареєстрований в парламенті ще в листопаді 2015 року, і з тих пір неодноразово допрацьовувався. Однією з головних претензій до документа стало побоювання, що персональні дані призовників недостатньо захищені і можуть потрапити в руки супротивника.
Додамо також, що "Батьківщина" і Опозиційний блок не дали своїх голосів за ухвалення цього закону.
Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ONLINE.UA радник президента України і міністра оборони розповів про одну з головних складнощів війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?