У Путіна придумали новий спосіб розширити "русскій мір"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна придумали новий спосіб розширити "русскій мір"

У Путіна придумали новий спосіб розширити "русскій мір"

У Держдуму РФ внесено законопроект про спрощену процедуру отримання російського громадянства тими, хто народився на території Російської імперії, СРСР або має предків, які там народилися.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Правда.ru.
Повідомляється, що ці претенденти зможуть отримати посвідку на проживання в Росії без документального підтвердження відмови від громадянства іншої держави. Проект внесений до Держдуми РФ депутатом Костянтином Затуліним, співавтором законопроекту є екс-"прокурор" окупованого Криму і депутат "Єдиної Росії" Наталя Поклонська.
Читайте також: Кр имська "няша" видала дивну пропозицію українським політикам
Видання відзначає, що в 2012 році президент Росії Володимир Путін розпорядився розробити прискорений порядок надання російського громадянства носіям російської мови і російської культури, "прямим нащадкам тих, хто народився і в Російській імперії, і в Радянському Союзі, тим, хто хоче переїхати на постійне проживання в нашу країну і, відповідно, відмовитися від свого сьогоднішнього громадянства". Законопроект Затуліна вносить істотні поправки в закон "Про громадянство Російської Федерації", який ухвалений зі змінами в 2014 році і діє нині.
Затулін вважає, що депутати, приймаючи закон, обмежилися територією Росії, в той час як Путін говорив про вихідців і нащадків Російської імперії. Він також додав, що для того, щоб отримати громадянство РФ, потрібно надати довідку іншої держави про те, що людина відмовилася від громадянства цієї країни.
"Деякі держави відверто знущаються з цього: Україна, наприклад, а також країни Прибалтики не видають цю довідку. Таким чином, вони блокують прийняття людиною російського громадянства, перешкоджають її виходу з іноземного громадянства і не дають можливості їй отримати російське", - повідомив Затулін.
Як повідомляв ONLINE.UA, під час зйомок передачі на російському телеканалі ТВЦ письменник Михайло Веллер агресивно відреагував на заяви захисників "русского міра" в країнах Балтії, кинувши склянку з водою у ведучого програми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?