Анексія Криму: суд України вперше прийняв жорстке рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Анексія Криму: суд України вперше прийняв жорстке рішення

Анексія Криму: суд України вперше прийняв жорстке рішення
Джерело:  vppdr.gp.gov.ua

У середу, 15 березня, Малиновський суд Одеси вперше в історії України прийняв рішення конфіскувати торгове судно Sky Moon (прапор Танзанії) у зв'язку з багаторазовим відвідуванням портів окупованого Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Військової прокуратури Південного регіону України.
Відзначається, що вказане судно було затримано 30 листопада 2016 року поблизу порту Рені Державною прикордонною службою України в рамках спільної операції з військовою прокуратурою Південного регіону України.
"Суд визнав капітана винним в переміщенні поза українським митним контролем з території окупованого Криму понад 3000 тонн технічної соди і постановив конфіскувати в дохід держави предмет контрабанди вартістю майже 18,5 млн грн. Також судом прийнято рішення про конфіскацію і транспортного засобу, який використовувався для здійснення правопорушення - зазначеного морського судна. Також суддя постановив конфіскувати в бюджет держави вантаж, який знаходився на Sky Moon в момент затримання", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В окупованому Криму готуються відзначати день "референдуму": з'явилися божевільні відео і фото
Подія також важлива тим, що це перше судове рішення в історії України про конфіскацію морського судна. До кримінальної відповідальності вже притягнуто і постануть перед українським судом капітан судна, а також один із засновників компанії-власника вантажу - громадянин Молдови. Наразі вирішується питання про притягнення до відповідальності представника судновласника - громадянина Румунії, який організував вчинення цього злочину.
Крім того, за результатами розслідування військова прокуратура має намір офіційно проінформувати владу Чехії про порушення зареєстрованої на її території юридичною особою в обхід європейських санкцій щодо заборони торгівлі з тимчасово окупованою територією АР Крим.
У мережі прокоментували історичне рішення суду Одеси.



Як повідомляв ONLINE.UA, пірати, які 6 лютого захопили біля берегів Нігерії судно з українцем на борту, вийшли на зв'язок і висунули свої вимоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?