ОБСЄ прийняла важливе і недешеве рішення по Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

ОБСЄ прийняла важливе і недешеве рішення по Донбасу

ОБСЄ
ОБСЄ прийняла важливе і недешеве рішення по Донбасу

Роботу Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) в Україні продовжили на рік - до 31 березня 2018 року.
Рішення про це прийняли в постійній раді ОБСЄ 16 березня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу організації.

Читайте також: Бо йовики ДНР страшно налякали спостерігачів ОБСЄ: з'явилися деталі
"ОБСЄ прийняла рішення про продовження на 12 місяців до 31.03.18 мандата СММ, який поширюється на всю територію України, - підкреслила речник МЗС України Мар'яна Беца. - Вкотре закликаємо РФ вжити заходів для забезпечення свободи пересування спостерігачів в окупованих районах Донецької та Луганської областей, а також в АР Крим".
"Продовження мандата дозволить нам не тільки продовжити надавати підтримку і сприяння постійним зусиллям, спрямованим на забезпечення тривалого і стійкого припинення вогню, але і сприяти прийняттю інших заходів для досягнення стабільності по всій Україні. Це рішення свідчить про прагнення міжнародного співтовариства до сприяння роботі Місії, а також відданості ідеї досягнення стабільності у всьому регіоні і в Україні зокрема", - прокоментував продовження роботи СММ глава місії в Україні Ертурул Апакан.
Примітно, що продовження часу роботи СММ ОБСЄ в Україні додатково встановлює з 1 квітня 2017 по 31 березня 2018 року бюджет в 105,5 млн євро.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українці, які живуть в Австрії, прийшли на чергову сесію ОБСЄ, щоб нагадати представникам парламенту про російську агресію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?