Стало відомо число полонених бойовиками і зниклих на Донбасі українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо число полонених бойовиками і зниклих на Донбасі українців

Стало відомо число полонених бойовиками і зниклих на Донбасі українців
Джерело:  online.ua

У полоні бойовиків так званої ДНР-ЛНР знаходиться 118 осіб, в той час як ще 418 осіб вважаються зниклими безвісти.


Про це заявила віце-спікер Верховної Ради, представник України в тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.


Політик розповіла, що 16 березня в рамках неформальної мінської платформи провели зустріч з координатором ОБСЄ в гуманітарній мінській групі Тоні Фришем.


Читайте також: Українські розвідники в полоні ЛНР: командування зробило заяву


"Не виключаю, що зниклих безвісти в ході конфлікту - більше, і ми повинні знайти інформацію про всіх зниклих, загиблих, встановити їх долю. Українська сторона наполягає на залученні МКЧХ до пошуку зниклих і експертиз ДНК загиблих. Дуже сподіваюся, що після відвідин президентом МКЧХ Пітером Мауер України, в тому числі і Донбасу, будуть позитивні зрушення в цих питаннях", - зазначила Геращенко.


У той же час, вона заявила про домовленість про залучення моніторингової місії ООН з прав людини до процесу звільнення українців.


"Парламентарії також звернулися до координатора ОБСЄ з проханням зайняти більш активну позицію в питанні звільнення підлітків, які до сих пір утримуються в СІЗО Донецька та яких представники ОРДО обіцяли звільнити ще в грудні", - додала Геращенко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  станом на грудень 2016 роки кількість полонених українців на Донбасі становило 58 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?