У Росії ухвалений закон про "жертви санкцій": соцмережі збуджені
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії ухвалений закон про "жертви санкцій": соцмережі збуджені

У Росії ухвалений закон про "жертви санкцій": соцмережі збуджені
Джерело:  Meduza

Державна дума РФ схвалила законопроект, який дає можливість росіянам, які потрапили під санкції, не платити податки в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на meduza.io.
Як повідомляє видання, автор поправок, глава комітету Держдуми з бюджету і податків Андрій Макаров заявив, що вони потрібні в тих випадках, коли людина, яка потрапила під санкції за європейськими законами, повинна звітувати про податки за кордоном. Це пов'язано з тим, що у деяких людей там є компанії, майно або доходи.
"Але через санкції такі люди змушені жити в Росії, а значить, визнаються податковими резидентами РФ. У результаті росіяни за російськими законами повинні були б платити податки в Росії, а в Європі їм загрожували б санкції за ухилення від податків. Новий закон дозволить платити податки в Європі, незважаючи на постійне проживання в Росії", - пише Медуза.
Читайте також: У Порошенк а розповіли, що заважає ввести нові санкції проти Росії
Глава комітету Держдуми з бюджету заперечує, що росіяни, які потрапили під санкції, таким чином будуть в більш вигідних умовах. Він нагадав, що в Росії податок на доходи фізичних осіб становить 13 відсотків, а в Європі - близько 30.
Для кого конкретно з санкцій списків приймається законопроект, Макаров не повідомив.
Соцмережі киплять через таку заяву.





Як повідомляв ONLINE.UA, в Євросоюзі продовжили санкції проти РФ: відповідне рішення було прийнято Радою Євросоюзу щодо фізосіб і організацій з України та Росії, які несуть загрозу територіальній цілісності і суверенітету української держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?