Забув про 9-е авто: заступник голови Полтавської ОДА наробив галасу декларацією
Категорія
Події
Дата публікації

Забув про 9-е авто: заступник голови Полтавської ОДА наробив галасу декларацією

Забув про 9-е авто: заступник голови Полтавської ОДА наробив галасу декларацією

Заступник голови Полтавської обласної держадміністрації Олег Пругло "забув" внести в свою декларацію двоповерховий будинок, в якому він проживає, а також свій дев'ятий автомобіль.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Полтавщина".
Зокрема, Пругло не став вказувати в декларації будинок, розташований по вулиці Бориса Гмирі у Полтаві, який належить його матері. При цьому, саме в цьому будинку живе чиновник і, за правилами декларування, повинен був вказати в документі.
При цьому в декларації за 2016 рік Пругло вказав три квартири, два з яких записані на дружину, а також гараж та дві земельні ділянки.
Читайте також: Машина для мами: ЗМІ дізналися цікаві речі щодо наступника Насірова
За словами екс-депутата Полтавської міськради Сергія Чередниченка, крім цієї нерухомості чиновник володіє ще і будівлею по вулиці Гмирі, 1.


Між тим, за даними Держкадастру, ділянка за цією адресою належить Раїсі Теодоровне Пругло — матері Олега. Це підтвердив і сам чиновник.
"Так, це моя мама. 5,5 років вона була прикута до ліжка. Півроку не минуло, як вона померла. Я постійно був з нею", — розповів він.
При цьому, на питання, чому будинок не вказаний у декларації, Пругло заявив: "Це мамин дім, а офіційно я проживаю в іншій квартирі".
За даними Чередниченко, площа цього будинку становить — 150 квадратних метрів, а його вартість — близько 200 тис. доларів.
За даними офіційної біографії чиновника, з 2001 по 2011 роки він працював заступником голови і головою Жовтневого райради Полтави. Після цього ще 3 роки просидів на пенсії, а в 2014-му став першим заступником голови Полтавської ОДА.


Крім того, під час візиту в будинок чиновника журналісти помітили у дворі автомобіль ЗАЗ-Daewoo, який, за даними Єдиного державного реєстру МВС України, належить його дружині, Олені Пругло, але також не був вказаний у декларації.


"Ще є час внести зміни. Просто і вона забула, і я забув. У нас є ще 4 дні, так що в понеділок вже додамо", — розповів чиновник у відповідь на причини такої "забудькуватості".


Як повідомляв ONLINE.UА, раніше у Києві розгорівся скандал із "вдало розведеним" суддею, котрий лишився жити у розкішному маєтку, що нібито належить його колишній дружині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?