У Києві між суддею та активістами сталася сутичка зі стріляниною: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві між суддею та активістами сталася сутичка зі стріляниною: з'явилося відео

У Києві між суддею та активістами сталася сутичка зі стріляниною: з'явилося відео

У Києві стався конфлікт між головою Вищої ради правосуддя Ігорем Бенедисюком і активістами руху "Традиція і порядок", в ході якого суддя зробив кілька пострілів у повітря з особистого пістолета і розбив фотоапарат одного з активістів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Украинскую правду.
Як стверджують у прес-службі Вищої ради правосуддя, на Бенедисюка і його дружину було скоєно напад 10 осіб у балаклаві.
"17 березня пізно ввечері більше 10 одягнених у балаклави людей скоїли напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка і його дружину у їх приватного будинку. Бенедисюк викликав поліцію. У той же час в цілях самозахисту був змушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї", - заявила прес-секретар Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко.
Читайте також: У Києві водій маршрутки влаштував перегони з поліцією: опубліковані фото
У свою чергу, один з учасників конфлікту Євген Карась у своєму Facebook зазначив, що Бенедисюк намагався збити активістів молодіжного руху "Традиція і порядок", які звинувачують його в корупції.
"Суддя Бенедисюк на Осокорках намагався задавити машиною, а пізніше відкрив вогонь з пістолета по активістам молодіжного руху "Традиція і порядок". Активісти прийшли до судді поспілкуватися і розклеїти листівки, Бенедисюк претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись корупцією. Про це сьогодні активісти подали заяву в НАБУ перед візитом до чиновника", - написав він.


У результаті конфлікту, за його словами, "у активістів розбитий фотоапарат, планшет і дрібні пошкодження від тарана бампером".


У свою чергу, радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко, у коментарях до повідомлення звинуватив активістів "перфомансі" за вказівкою колишнього глави Адміністрації президента за часів побіжного екс-президента Віктора Януковича – Андрія Портнова.


На місце події прибула оперативна група правоохоронців, активісти були затримані. Їх доставили в Дарницьке відділення поліції, а пізніше відпустили.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше суддя з Рівненської області, котра вразила мережу своєю зовнішністю, яскраво відповіла на критику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?