Інцидент із суддею-стрілком у Києві: поліція дала коментар
Категорія
Події
Дата публікації

Інцидент із суддею-стрілком у Києві: поліція дала коментар

Інцидент із суддею-стрілком у Києві: поліція дала коментар
Джерело:  online.ua

Після інциденту зі стріляниною голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка під час його конфлікту із активістами поліція відкрила два кримінальних провадження.
Про це заявила речник поліції Києва Оксана Блищик, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Всі обставини будуть встановлюватися в рамках досудового розслідування. Ми вже маємо дві кримінальні провадження, розпочатих за фактом хуліганських дій, які відбувалися біля будинку чиновника, і маємо ще одне за фактом насильства щодо державного або громадського діяча", - повідомила вона.
Також Блищик зазначила, що поліцейські вже встановили – інцидент стався ввечері 17 березня, близько 20:00, на вулиці Садовій у Дарницькому районі.
Читайте також: Інцидент із компами, що побили чоловіка, розбурхав мережу: опубліковано відео
"З'ясувалося, що чиновник під'їхав до свого дачного будинку, побачив там групу активістів, у частини з них були приховані особи. Вони вигукували гасла, робили написи на паркані, обклеювали його плакатами", - розповіла речник поліції.
Крім того, за її словами, коли Бенедисюк "намагався проїхати мимо, молоді люди спробували заблокувати автомобіль, він все-таки залишив місце події".
"Згодом він повернувся до будинку, намагався повитирати зроблені написи на паркані, на місці знову виник конфлікт у нього з активістами. Щоб заспокоїти групу осіб, які, за словами чиновника, відмовлялися представлятися і погрожували йому та його дружині, голова ВСП зробив постріл з нагородної зброї. Після цього ми отримали декілька повідомлень: звертався як сам суддя, так і активісти", - заявила Блищик.
У той же день у відділення поліції були доставлені 12 затриманих учасників конфлікту, частина яких пояснення давати відмовилася, а інші заявили, що не мають інформації про правопорушення під будинком Бенедисюка, оскільки там, за їхніми словами, проходила мирна акція.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше стало відомо, що під час конфлікту біля будинку голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка сталася сутичка судді з активістами, в ході якої пролунали постріли і був розбитий фотоапарат одного з активістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?