Справа Насірова: соратниця Саакашвілі видала гучні подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Справа Насірова: соратниця Саакашвілі видала гучні подробиці

Справа Насірова: соратниця Саакашвілі видала гучні подробиці

Одразу після затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, у будівлі Одеської митниці сталася пожежа, в ході ліквідації якої були залиті водою комп'ютери, на яких могли зберігатися дані про корупційні злочини.
Про це заявила колишній начальник Одеської митниці Юлія Марушевська, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її інтерв'ю ZN.UA.
"Після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа в будівлі, де знаходяться всі комп'ютери. І пожежники залили всю техніку водою. Як я розумію, таким чином, знищувалися якісь докази та бази даних", - заявила вона.
Марушевська додала, що, на її думку, люди, пов'язані з Насіровим, "зрозуміли, що НАБУ вирішило взятися за Насірова всерйоз, а один з його промислів — робота з майданчиками, тобто з ринками, куди йдуть товари за заниженою ціною і без сплати внутрішніх податків, включаючи той же "7 кілометр" (великий ринок в Одесі)".
Читайте також: Враження Насірова від СІЗО повеселили мережу: опубліковано відео
"Насіров з цими компаніями дуже щільно "працював". Це дуже великі обсяги кеш і потужні корупційні потоки", - заявила вона.
При цьому екс-начальниця додала, що в результаті пожежі постраждав кабінет Геннадія Іваненко, який був призначений виконуючим обов'язки начальника митниці після її звільнення.


Кабінет голови Одеської митниці після пожежі. Фото: zn.ua
При ній Іваненко обіймав посаду заступника начальника митниці з протидії митним порушенням.
Марушевська запевнила, що Іваненко був людиною Насирова, який відмовився звільняти його, незважаючи на відповідні подання.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше у голови МВС Арсена Авакова припустили, що рішення у справі Насірова буде прийнято не раніше, ніж за два роки.
Нагадаємо, Романа Насірова підозрюють у пособництві нардепу-утікачу Олександру Онищенку і нанесенні Україні збитків на суму понад 2 млрд грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?