Бої на Донбасі: волонтери озвучили втрати сил АТО за тиждень
Категорія
Події
Дата публікації

Бої на Донбасі: волонтери озвучили втрати сил АТО за тиждень

Бої на Донбасі: волонтери озвучили втрати сил АТО за тиждень

Протягом тижня українські військові в зоні АТО на Донбасі втратили сімох бійців убитими, ще більше тридцяти осіб отримали поранення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтерського фонду "Повернися живим".
"Не хочеться говорити, де тихіше, де голосніше лунають розриви снарядів, адже життя нашого воїна може забрати одна куля або снаряд, а іноді можемо і півсотні великокаліберних перетерпіти", - зазначили волонтери.
При цьому вони додали, що, за даними розвідників, "з Росії збільшилися поставки боєприпасів, техніки та особового складу".
Читайте також: На Донбасі чергове загострення боїв: з'явилися подробиці та відео
"Захоплену кордон щодня перетинають військові автомобілі, навіть не маскуючись під гуманітарний конвой. А на Маріупольському напрямку, де до адміністративної межі з ворогом всього 20 кілометрів, агресор нахабно приїжджає постріляти з артилерії і повертається на терени Росії", - наголошується в повідомленні.
При цьому "навіть в центрі Маріуполя серед білого дня (17 березня – Ред.) було чутно, як ворожа артилерія б'є по наших позиціях, а місія ОБСЄ, яка ще на рік продовжила мандат спостереження, просто пила каву на околиці міста, адже трохи далі в сторону передовий боязко їхати".
"На Докучаєвському напрямку наші хлопці не випускають з рук тепловізори. Тут відпочити від запеклих боїв не дають десятки снайперських груп терористів. Не чекають вони "зеленки" та вміло маскуються на місцевості в поодиноких посадках. Поки що вважають втрати тільки зі свого боку, у нас один поранений", - додали волонтери.
Тим часом, між Марьинкой і Авдіївка, під Донецьком, бої йдуть цілодобово.
"А з обіду до ранку жителі прифронтових міст намагаються зайвий раз не виходити зі своїх осель і притулків, ховаючись від ворожих снарядів, які регулярно прилітають в житлові райони. Наші захисники вже жартують між собою, - в мережі враховують глибину шахт на захопленій території і скільки б туди могло поміститися техніки і боєприпасів", - наголошується в повідомленні.
Крім того, зафіксовано і "весняне бойове загострення на Луганщині та Горлівському напрямку – там за розкладом зав'язуються стрілецькі бої, а потім артилерійські".
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в штабі АТО повідомили про загибель чотирьох військових протягом доби 17 березня, а також про 112 обстрілів українських позицій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?