На Рівненщині копачі бурштину перекрили трасу: поліція виклала фото
Категорія
Події
Дата публікації

На Рівненщині копачі бурштину перекрили трасу: поліція виклала фото

Національна поліція України
На Рівненщині копачі бурштину перекрили трасу: поліція виклала фото

У Рівненській області в суботу, 18 березня, більше сотні людей у балаклаві вранці перекрили трасу "Київ-Ковель", вимагаючи звільнити затриманого поліцією учасника зіткнення копачів бурштину з поліцією.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції.
"Близько 10 години в селі Федорівка Сарненського району більше сотні незадоволених громадян у балаклаві перекрили автодорогу "Київ-Ковель". Вони безперервно ходять по пішохідному переходу", - заявили в поліції.
За даними правоохоронців, "протестувальники висувають ряд вимог щодо безперешкодної видобутку бурштину та звільнення затриманого 43-річного жителя селища Клесів, який причетний до масових безладів на Сарненщині, під час яких стріляли в поліцейського".
Читайте також: Бурштинові війни: мережу вразило нове відео з Рівненщини
"Рух транспортних засобів зараз заблоковано, вирішується питання про відновлення комунікації", - відзначили в поліції.
Зазначимо, що 16 березня недалеко від селища Клесів поліцейські виявили дві мотопомпи, які використовуються в незаконному видобутку бурштину. При цьому доставити їх у відділ поліції не дозволили майже 25 агресивно налаштованих людей.
"Активного учасника конфлікту затримали, він перебуває в ізоляторі тимчасово тримання", - підкреслили в поліції.
При цьому інші учасники зіткнення "почали кидати каміння в бік поліцейських і погрожували підпалити службове авто".
"На неодноразові вимоги правоохоронців покинути місце події і не перешкоджати виконанню службових обов'язків невідомі не реагували, а навпаки почали стріляти по поліцейським. Одна з гумових куль потрапила в бронежилет одного зі співробітників поліції", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше у соцмережах здійнялася справжя буря післе відомостей про збройне протистояння поліції та копачів бурштину на Рівненщині.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?