Супутник сфотографував нову бойову техніку Путіна на Донбасі: опубліковано фото
Категорія
Події
Дата публікації

Супутник сфотографував нову бойову техніку Путіна на Донбасі: опубліковано фото

Супутник сфотографував нову бойову техніку Путіна на Донбасі: опубліковано фото

Міжнародна група розслідувань Bellingcat надала підтвердження наявності російської військової техніки поблизу окупованого Алчевська.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт групи.
Читайте також: Стало відомо, коли російські танки могли дійти до Києва
У повідомленні Bellingcat йдеться про те, що 16 березня блогер, що пише під ніком Ігор Гиркин, виклав на своїй сторінці в Twitter фото російської техніки в селищі Бугаївка Луганської області, яка знаходиться на околиці окупованого Алчевська поблизу обласного центру.


"Зіставивши ці фото з нашими даними, фото, зробленого 15 березня з супутника Digital Globe, ми можемо підтвердити, що "російські сепаратистські сили" (бойовики так званої ЛНР - ред.) розмістили поблизу Бугаївки десятки одиниць важкої військової техніки", - сказано в повідомленні.
Експерти припустили, що влітку 2015 року в Бугаевке створили військовий навчальний центр: на супутникових знімках на об'єкті видно танки і буксирувані гаубиці, про наявність військової техніки в цьому районі також неодноразово повідомляли спостерігачі ОБСЄ.
Згідно з доповіддю, супутникові знімки від Digital Globe свідчать про те, що техніку продовжують використовувати.
За оцінками експертів, там знаходиться понад 30 танків і ще близько 20 одиниць техніки – ймовірно гаубиці D30.
Користувачі прокоментували новину.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що за даними управління розвідки Міністерства оборони України, на територію так званих ЛНР-ДНР в ряди бойовиків вербуються колишні військовослужбовці ЗС РФ, що мали проблеми з законом.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?