Перенесення розгляду нового траншу МВФ: в Мінфіні прояснили ситуацію
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Перенесення розгляду нового траншу МВФ: в Мінфіні прояснили ситуацію

Перенесення розгляду нового траншу МВФ: в Мінфіні прояснили ситуацію

Розгляд виділення нового траншу МВФ для України  перенесений на короткий термін і буде призначений після уточнення макроекономічних прогнозів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.


Перенесення розгляду Радою директорів МВФ "українського питання" викликано необхідністю уточнення розрахунків економічних наслідків блокади Донбасу, захоплення українських підприємств бойовиками і визнання в РФ "паспортів" так званих ДНР-ЛНР.


"Уточнення цих розрахунків важливо для обох сторін для максимальної ефективності програми. Відповідні консультації вже розпочаті. Плануємо їх завершити в найкоротші термін", - підкреслив глава Мінфіну Олександр Данилюк.


Читайте також: Угода України з МВФ: з'явилася несподівана подробиця


У той же час, в Нацбанку України також прокоментували ситуацію: "Останній хід подій в країні вимагає додаткового вивчення їх потенційного впливу на економіку і його обліку в макроекономічних прогнозах програми співпраці з Фондом. Національний банк, в свою чергу, також планує оновити макроекономічні прогнози з урахуванням ефекту торгової блокади ОРДЛО".


Також інформується, що 20 березня 2017 року Нацбанк проведе позачергове засідання комітету з монетарної політики для уточнення макропрогнозів.


Як повідомляв ONLINE.UA,  станом на 13 березня в розкладі засідань Ради директорів МВФ значився розгляд питання України і Катару на засіданні 20 березня, проте до 19 березня питання виділення траншу Україні вже не стояло на порядку денному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?