НБУ зробив гучну заяву щодо російських банків в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ зробив гучну заяву щодо російських банків в Україні

НБУ зробив гучну заяву щодо російських банків в Україні
Джерело:  online.ua

Всі українські банки з російським державним капіталом, які ведуть бізнес в Україні, почали переговори про продаж.
Про це заявила заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Ми абсолютно точно знаємо, що всі банки з державним російським капіталом, які працюють сьогодні в Україні, ведуть переговори про потенційно можливий продаж", - підкреслила Рожкова.
Також вона повідомила, що НБУ вважає продаж кращим способом покинути ринок України, тому що "в сьогоднішніх умовах, на жаль, про якомусь подальшому розвитку цих банків на території України говорити, звичайно, не можна".
Читайте також: В центрі Києва активісти замурували вхід до російського банку: з'явилися фото і відео
Також Рожкова додала, що можлива продаж банків не вплине на їх клієнтів та запевнила, що російські банки, що потрапили під санкції, є ліквідними та можуть виконувати свої зобов'язання перед клієнтами.
Як повідомляв ONLINE.UA, 16 березня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?