Аваков хоче покарати Парасюка за хуліганство: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков хоче покарати Парасюка за хуліганство: з'явилося відео

Аваков хоче покарати Парасюка за хуліганство: з'явилося відео

Народний депутат Володимир Парасюк повинен бути покараний за свої хуліганські дії

, які він здійснював, прикриваючись депутатським посвідченням.


Таку думку в інтерв'ю одному з українських телеканалів висловив голова МВС України Арсен Аваков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


"Ми мали ситуацію, при якій група самовпевнених молодиків на чолі з народним депутатом прийняла рішення протистояти поліції. Вважаю неприпустимим те, що народний депутат, розмахуючи посвідченням з одного боку, з іншого - б'є служителя закону або державного службовця, прекрасно знаючи, що той із-за своїх обов'язків не може опонувати народному депутату", - заявив він.


Читайте також: Парасюк розбурхав мережу своєю відповіддю Порошенку


Аваков зазначив, що "це явище дуже небезпечно для всієї країни в цілому, наполягаю на тому, щоб цим фактом була дана відповідна оцінка ".


"Саме тому не тільки поліцейські, я, як міністр, керівництво Національної поліції, сподіваюся, що багато депутати наполягають: цей факт повинен мати оцінку. Недоторканність депутата носить політичний характер. Він не повинен притягатися до відповідальності за фактами його політичної діяльності, але за фактом його хуліганських дій або явних порушень закону", - додав міністр.


Аваков також повідомив, що рішення про прибуття поліцейських-учасників конфлікту в Київ і їхній виступ у Верховній Раді було прийнято ним, і висловити свою думку з трибуни їх запросили самі народні депутати.



"Тут я повністю відкидаю будь-які інсинуації, які формулює віце-спікер Верховної Ради пані Сироїд, що представляє партію "Самопоміч", - зазначив Аваков.


Він заявив, що нардеп Береза у залі парламенту тричі звернувся до головуючої Сироїд проголосувати за те, щоб допустити на трибуну парламенту виступаючих.


"Пані Сироїд закрила засідання. Злякавшись, я так припускаю того, що розкриються факти, які будуть не дуже цікаві її партійній структурі. Цей вчинок був некоректним", - резюмував глава МВС.


Як повідомляв ONLINE.UA

14 березня на блокпосту під Слов'янськом поліцейські зупинили людей, які планували приєднатися до блокади Донбасу, з якими був і Парасюк

.


Помічниця депутата заявила, що

силовики застосували до нардепу сльозогінний газ і пошкодили руку

. У свою чергу,

в поліції запевнили, що саме Парасюк бив співробітників поліції і намагався вирвати у них з рук зброю

.


Пізніше генпрокурор

Юрій Луценко заявив, що він не виключає оголошення підозри Парасюку у разі, якщо слідство встановить достатні для цього підстави

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?