"Нам вдалося виграти": Мосійчук розповів про свій перший бій на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

"Нам вдалося виграти": Мосійчук розповів про свій перший бій на Донбасі

"Нам вдалося виграти": Мосійчук розповів про свій перший бій на Донбасі
Джерело:  online.ua

Один з перших боїв на Донбасі стався 5 травня 2014 року недалеко від Маріуполя, коли колона бійців майбутнього батальйону "Азов" потрапила в засідку.
Про це в ефірі програми "Double Ять" на ONLINE.UA розповів народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.
"Перший бій на цій війні я прийняв на свій день народження, 5 травня 2014 року між селищем Мангуш та аеропортом, коли я в Маріуполі очолював колону бійців майбутнього батальйону "Азов". В той день цей батальйон і народився", - розповів він.
Депутат нагадав, що колона українців тоді потрапила в засідку, "було легке поранення у водія, там і досі цей прострелений автобус стоїть".
Читайте також: У бойовиків ДНР стався інцидент з дезертирами: є загиблі
При цьому більшість добровольців "були без зброї, а просто з палицями і арматурою, щоб розігнати протестувальників, які блокували військові частини".


"Нам вдалося виграти цей бій, завдяки досвідченим бійцям, які були з нами (Душману, Боцману), взяти в полон першого міністра так званої ДНР Ігоря Ханкинзянова, якого потім обміняли. Ми вважали, що тоді українцям потрібні перемоги — маленькі, але перемоги", - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA - Ігор Мосійчук: ми повинні допомагати чеченським повстанцям і грузинам, і Росію почне хитати зсередини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?