У Порошенка вказали на важливий момент у рішенні МВФ по Україні: соцмережі киплять
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Порошенка вказали на важливий момент у рішенні МВФ по Україні: соцмережі киплять

У Порошенка вказали на важливий момент у рішенні МВФ по Україні: соцмережі киплять

Рішення Ради директорів МВФ щодо переносу розгляду питання про виділення Україні чергового кредитного траншу

може серйозно вплинути на фінансування української армії.


Про це заявив радник президента та міністра оборони України Юрій Бірюков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


"Така ось новина про МВФ... Там же, напевно, не самі лошарики сидять, у тому самому МВФ. І прорахували ж, напевне, що темпи зростання економіки вже не будуть як за прогнозом і все таке", - зазначив він.


Бірюков додав, що в рішенні МВФ "є одне "але", яке я ось рівно з своєю дзвіннички бачу".


Читайте також: Радник Порошенка розповів, скільки грошей не вистачає на українську армію


"І це "але" називається БЮДЖЕТ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ. І якісь скоти цей бюджет на наступний рік скоротили. Бюджет прямо прив'язаний до розміру ВВП країни. І якщо хто-то до сих пір не в курсі, то нагадую - Міністерству оборони України грошей в рік виділяють не стільки, скільки треба. Бюджетний запит 2017 року був в розмірі 108 мільярдів гривень, а виділили 64", - нагадав він.


За його словами, українська армія отримала фінансування набагато менше необхідного.


"І на речове забезпечення виділили 25% від потреб... І на закупівлю техніки виділили 28% від потреб... І на все інше. Не економили тільки на виплату заробітної плати. Ми дуже сподівалися на те, що в цьому році ВВП зросте і на 2018 рік нам виділять трохи більше грошей. Ага..." – резюмував він.



Його повідомлення викликало справжню бурю у соціальних мережах.






Нагадаємо, раніше

в інтерв'ю ONLINE.UA Юрій Бірюков розповів про головну перепону, що не дає Збройним силам України перейти у наступ на Донбасі

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?