Уперше в історії: у Путіна вихваляються унікальними військовими навчаннями в Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Уперше в історії: у Путіна вихваляються унікальними військовими навчаннями в Криму

Уперше в історії: у Путіна вихваляються унікальними військовими навчаннями в Криму
Джерело:  ТАРС

Поблизу Керчі в анексованому Криму відбудуться масштабні навчання російських військ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: У окупантів Криму проблеми з Керченським мостом: з'явилися фото і відео
Повідомляється, що навчальні завдання на полігоні "Опук" виконуватиме особовий склад повітряно-десантних військ, Чорноморського флоту і повітряно-космічних сил.
"У навчаннях задіяні військовослужбовці Новоросійської десантно-штурмової дивізії, Камишинської і Улан-Уденської окремих десантно-штурмових бригад. Крім наших військ, в маневрах братиме участь частина сил і засобів ЧФ і 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу", - повідомив журналістам командувач ВДВ генерал-полковник Андрій Сердюков, який здійснює загальне керівництво маневрами.
Також Сердюков підкреслив унікальність подібних навчань.
"Вперше в історії російської армії в рамках навчань ВДВ відразу три наших з'єднання були одночасно підняті по тривозі і частково перекинуті до Криму зі штатним озброєнням і технікою. Загалом в маневрах на полігоні "Опук" беруть участь понад 2,5 тисячі десантників і близько 600 одиниць бойової техніки", - заявив командувач.
Він додав, що ВДВ, ВКС і Чорноморський флот в рамках навчань в Криму відпрацюють дії проти терористів і регулярних військ умовного противника, пояснивши такі завдання зростанням терористичної загрози.
"Військовослужбовцям належить відпрацювати дії у складі угруповання військ швидкого реагування проти незаконних збройних формувань і регулярних військ умовного противника", - розповів Сердюков.
На сайті Kerch.fm один з очевидців виклав відео переміщень російської техніки через переправу.


Як повідомляв ONLINE.UA, 18 березня стало відомо, що, згідно з даними дослідницької групи Bellingcat, поблизу окупованого Луганська помічено велике скупчення російської важкої військової техніки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?