Блокада Донбасу: у Кабміну є два сценарії збитків
Категорія
Економіка
Дата публікації

Блокада Донбасу: у Кабміну є два сценарії збитків

Блокада Донбасу: у Кабміну є два сценарії збитків
Джерело:  daily.rbc.ua

У Кабінеті міністрів розглядають два варіанти розвитку подій в економіці України в зв'язку з блокадою Донбасу: один з них призведе до зростання курсу долара на 3 гривні, а інший - на 5,6 гривень за долар.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
"Уряд розглядає два сценарії розвитку при транспортній та товарній блокаді ОРДЛО. Мінімальні втрати при адаптації економіки до умов блокади складатимуться в зниженні темпів зростання ВВП на 1,2 процентних пункта і зростанні курсу до кінця року - на 3 грн/долар", - відзначили журналісти.
При цьому є і песимістичний сценарій, який передбачає падіння ВВП на 2,5 п.п і зростання курсу на 5,6 гривень за долар.

Читайте також: Радник Порошенка розповів, скільки грошей не вистачає на українську армію
У той же час "зростання обмінного курсу позитивно вплине на доходи державного сектору в межах 3,9-4,7 млрд грн і надходжень до зведеного бюджету країни - 5,2-6,7 млрд грн".
"Падіння відрахувань від податку на доходи фізосіб, податку на прибуток, внутрішнього ПДВ, в також ЄСВ (єдиного страхового внеску), який йде в Пенсійний фонд, будуть компенсуватися іншими податками", - вважають в уряді.
Тим часом, "навіть при зниженні обсягів імпортних операцій Мінфін розраховує отримати максимум 7 млрд грн ПДВ".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше радник президента і міністра оборони розповів, як блокада Донбасу вплинула на фінансування української армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?