З'явилося відео випробувань нової української зброї
Категорія
Події
Дата публікації

З'явилося відео випробувань нової української зброї

З'явилося відео випробувань нової української зброї
Джерело:  online.ua

На одному з полігонів у Житомирській області пройшли вогневі випробування бойових модулів "Шквал" і "Стилет", які призначені для озброєння глибоко модернізованої БМП, спроектованої на ДП "Житомирський бронетанковий завод".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт "Укроборонпрому", до складу якого входить підприємство.
Читайте також: На міжнародній виставці показали український бойовий вертоліт: опубліковані фото
"Бойовий модуль "Шквал" оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км.
В цей же час бойовий модуль "Стилет" оснащений гарматою ЗТМ-2, посиленим бронюванням і аналогічним комплектом озброєння.
"За точність роботи бойових модулів відповідають нові цифрові прицільні комплекси OTS-20.04-01, на бойовому модулі "Шквал" і "Трек-2-01" на бойовому модулі "Стилет". Обидва прицільних комплекси оснащені лазерним далекоміром і тепловізором, але використовують різні алгоритми управління вогнем", - розповіли представники виробника.
Повідомляється, що в Укроборонпромі вже готові розгорнути виробництво глибоко модернізованих БМП для оснащення української армії.
"Це дозволить значно підвищити бойові можливості української армії, яка отримає фактично нову БМП, оснащену сучасним цифровим комплексом управління вогнем, з потужним арсеналом озброєння і є складовою глибокої модернізації БМП, шляхом установки двигуна Deutz, підвищення захисту і засобами маскування, в тому числі і в інфрачервоному діапазоні", - наголошується в заяві підприємства.


Повідомляється, що остаточно необхідність подібного озброєння повинні оцінити в Міністерстві оборони.
Як повідомляв ONLINE.UA, стало відомо про вихід на завершальну стадію переговорів про передачу Україні військових кораблів, які використовувалися силами НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?