Росія віддає Курили? Мережа гаряче обговорює заяву Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія віддає Курили? Мережа гаряче обговорює заяву Кремля

Росія віддає Курили? Мережа гаряче обговорює заяву Кремля
Джерело:  online.ua

За результатами чергового раунду переговорів між Росією і Японією щодо спірних територій на Курильських островах в Кремлі зробили неоднозначну заяву.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.

Читайте також: Кремль обурив Японію новими військовими планами
Повідомляється, що Росія передала Японії пропозиції про конкретні проекти спільної діяльності на Південних Курилах.
"У відповідь ми отримали зустрічні ідеї. І домовилися, що буде організовано професійне опрацювання цих питань", - пояснив міністр.
При цьому глава японського МЗС Фуміо Кисида розповів, що Токіо передав Москві свої пропозиції з приводу спільної господарської діяльності на островах в ході консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ, проведених 18 березня.
"І ми підтвердили, що будемо поглиблювати дискусію щодо складання списку пріоритетних проектів, а також розгляд юридичної бази [для цієї діяльності]", - пояснив японський дипломат.
У мережі користувачі активно відреагували на заяви Лаврова, заговоривши про можливу здачу Курил Росією.




Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці лютого в Держдумі Росії заявили про намір використовувати Курильські острови для захисту країни і тому збираються розмістити там армійську дивізію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?