Лукашенко засмутив Росію вимогою щодо НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко засмутив Росію вимогою щодо НАТО

Лукашенко засмутив Росію вимогою щодо НАТО

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зажадав від Росії допустити на спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017" спостерігачів НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу білоруського лідера.
"Я вимагаю від усіх вас, щоб цей захід на території нашої країни був прозорим, й усі заходи були доступні не тільки для наших друзів по ОДКБ, ЄАЕС, СНД, а й для представників Північноатлантичного блоку - НАТО", - заявив Лукашенко.
За його словами, "ми нічого не приховуємо, і приховувати не повинні".
Читайте також: У Мінську помітили "зелених чоловічків": опубліковано фото
"Якщо натівці хочуть бути присутніми на нашому навчанні, ласкаво просимо. Тим більше я таку інформацію і такі сигнали з їх боку вже отримую", - додав він.
У той же час, білоруський президент запевнив, що майбутні навчання носять виключно оборонний характер.
"Ні ми, ні Російська Федерація на цьому напрямку не збираємося не те що на когось наступати, ми не збираємося кого б то не було провокувати тут. Ні в якому разі! Ми про всяк випадок готуємося забезпечити свою безпеку в будь-якій ситуації", - резюмував він.
Нагадаємо, раніше  в інтерв'ю ONLINE.UA білоруський політолог Алесь Логвинець припустив, що Росія може влаштувати агресію проти Білорусі під прикриттям навчань "Захід-2017" і розкрив ймовірний сценарій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?