Порошенко пояснив, що потрібно для зняття блокади ОРДЛО
Категорія
Події
Дата публікації

Порошенко пояснив, що потрібно для зняття блокади ОРДЛО

Порошенко пояснив, що потрібно для зняття блокади ОРДЛО
Джерело:  news.liga.net

Президент України Петро Порошенко заявив, що умовою зняття транспортної блокади окупованих районів Луганської та Донецької областей є розблокування бойовиками так званих ЛНР-ДНР українських підприємств.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ліга.Новини.
Читайте також: Транспортна блокада Донбасу: у Гройсмана прояснили важливу деталь
"Обмежений обмін товарами може відновитися, як тільки Росія і її маріонетки повернуть українським власникам і українській державі вкрадені заводи. Внаслідок блокади Україна втратила останню сферу впливу на ці території", - зазначив Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку.
При цьому Порошенко знову зробив звинувачення на адресу блокадників, заявивши, що "учасники блокадного руху в Донбасі створили всі передумови" для того, щоб підприємства були захоплені, конфісковані та пограбовані".
"Для тих, хто хоче відштовхнути і подарувати ці землі Путіну - це абсолютно прийнятна стратегія. Для тих, хто хоче, щоб ці підприємства і ця стратегія була якорем, який тримає окуповані території, надією повернутися Україні, це питання життя і смерті", - сказав президент.
Порошенко пояснив, чому було важливо, щоб українські підприємства на території ОРДЛО проводили свою роботу.
"Борючись за повернення території, ми могли і навіть повинні були здійснювати товарний обмін з українськими заводами - тими, які змогли залишитися в правовому полі України. Вони платили податки українській державі, вони були зареєстровані в українських органах реєстрації, виплачували зарплату в гривнях через банківські рахунки, що виключало будь-яку можливість надходження коштів до сепаратистських угрупувань", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко зробив гучні заяви з приводу блокади Донбасу, заявивши, що її організатори підіграли Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?