У Росії разом з "групами смерті" з'явилися жуйки для самогубців: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії разом з "групами смерті" з'явилися жуйки для самогубців: опубліковано відео

У Росії разом з "групами смерті" з'явилися жуйки для самогубців: опубліковано відео
Джерело:  РІА Новини

В Оренбурзькій області Росії на тлі появи в інтернеті "груп смерті" почали масово вилучати з продажу жувальні гумки, в яких можуть міститися заклики до самогубства.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.
"Усього в магазинах міста вилучено понад 80 зразків жуйок. Їх перевірять і дадуть процесуальну оцінку діяльності розповсюджувачів таких товарів", - пояснив представник обласної прокуратури.
Також він заявив, що прокуратура продовжує виявляти і блокувати заборонений контент у мережі інтернет.

Читайте також: У Миколаєві студент цікаво вирішив боротися з "групами смерті": з'явилося відео


Як стало відомо, росіян спантеличила поява у продажу жувальних гумок Five, на зворотному боці обгортки якої виробник пропонує гру "правда чи дія", популярну серед американських школярів - у ній гравець вибирає: дати правдиву відповідь на будь-яке питання або виконати будь-яку дію.
Як розповіли росіяни, "в грі є заклики забратися на найвищу будівлю і подумати про те, що необхідно зробити перед смертю".
Після скандалу, що спалахнув, виробник жуйок Five вирішив вилучити їх з продажу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Україні наробив галасу фальшивий лист з Росії з попередженням про підготовку до "масового самогубства" дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?