"Самопоміч" відповідальна за спроби підтримати блокаду в місцевих радах - експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

"Самопоміч" відповідальна за спроби підтримати блокаду в місцевих радах - експерт

"Самопоміч" відповідальна за спроби підтримати блокаду в місцевих радах - експерт
Джерело:  online.ua

На думку політичного експерта, директора Інституту соціально-політичного проектування «Діалог» Андрія Міселюка, партія «Самопоміч» несе відповідальність за спроби «протягнути» рішення про підтримку транспортної блокади Донбасу в місцевих радах.
Про це він заявив сьогодні в ефірі телеканалу «112».
«Ситуація в регіонах зараз дуже гостра, оскільки там каменем спотикання стало питання блокади. Партія «Самопоміч» та партія УКРОП намагалися в радах західних областей і в Дніпровській міськраді, де «Самопоміч» контролює 2 ключові посади - секретаря міськради та голови бюджетної комісії - протягнути постанову про підтримку блокади. Десь їм це вдалося, наприклад, у Волинській обласній раді, в Полтавській тощо. У Дніпровській міськраді їм це не вдалося. Звичайно, тим містам і областям, де блокаду підтримали, сьогодні на Раді регіонів президент це згадає», - сказав експерт, коментуючи порядок денний Ради регіонального розвитку, яка сьогодні проходить у Києві.
Експерт також нагадав про зустріч глави держави з лідером «Самопомочі», який був одним із захисників блокади.
«Ми пам'ятаємо, що буквально півтора тижні тому президент покликав до себе на бесіду голову партії «Самопоміч» Андрія Садового і вів з ним розмову. Адже саме «Самопоміч» та її представники в місцевих радах ініціювали звернення з підтримкою цієї блокади. Оскільки зараз рішення РНБО вже є і ситуація з блокадою певним чином вирішилася, очевидно, влада нарешті взяла ситуацію під контроль», - сказав Міселюк.
Пізніше президент Петро Порошенко на засіданні Ради регіонів заявив, що рішення деяких місцевих рад про підтримку блокади розхитують ситуацію в країні і висловив претензії главам цих рад.
Нагадаємо, в лютому на 18-й сесії Дніпровської міськради представники партії УКРОП і «Самопомочі» ініціювали ухвалення постанови про підтримку транспортної блокади, але рішення не набрало достатньої кількості голосів. Проект «Про підтримку блокади тимчасово окупованих територій» був підтриманий 25 депутатами: 2 позафракційними, 1 депутатом з групи "За Дніпропетровськ", 17 депутатами фракції УКРОП і 5 депутатами з фракції "Самопоміч", включаючи секретаря міської ради Дніпра В'ячеслава Мішалова.
Пізніше міськрада Дніпра підтримала засудження дій активістів блокади

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?