У Польщі винесено вирок російському шпигунові
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі винесено вирок російському шпигунові

У Польщі винесено вирок російському шпигунові

У Польщі адвоката засудили до чотирьох років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії.
Таке рішення прийняли в Окружному суді Варшави, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду", яка цитує інформаційне агентство PAP.

Читайте також: У Польщі спіймали російського шпигуна: ЗМІ дізналися деталі і показали фото
Процес над адвокатом Станіславом Ш., який має подвійне громадянство, у закритому режимі почався у вересні 2016 року. Правозахисника арештували у жовтні. Сам він не визнав провини у злочині.
"Обвинувальний вирок у суд направив Мазовецький відділ департаменту Національної прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією. Адвоката звинувачували в діяльності на користь російської військової розвідки ГРУ, що завдала шкоди Польщі", - йдеться в повідомленні.
За шпигунство Станіславу Ш. загрожувало від року до десяти років позбавлення волі. Захист підсудного намагався домогтися виправдання, у той час як звинувачення наполягало на шести роках ув'язнення.
Примітно, що правозахисник був затриманий разом з підполковником польської армії Збігнєвим Й., справи яких були пов'язані між собою. Обидва заарештованих шпигували на користь військової розвідки РФ. Збігнєв був засуджений у 2016 році Окружним військовим судом Варшави до шести років ув'язнення.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  співробітники СБУ затримали в Рівному працівника ГРУ РФ Олександра Ілюхіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?