Рабінович звинуватив Парубія в саботажі законопроекту про безкоштовні ліки для пенсіонерів
Категорія
Політика
Дата публікації

Рабінович звинуватив Парубія в саботажі законопроекту про безкоштовні ліки для пенсіонерів

Рабінович звинуватив Парубія в саботажі законопроекту про безкоштовні ліки для пенсіонерів
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України VIII скликання є найбільш антиукраїнською за всю історію, а сам факт її роботи через відсутність коаліції суперечить Конституції, заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович.
Про це нардеп сказав в ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна».
Коментуючи виступ спікера Ради Андрія Парубія, за словами якого, робота народних депутатів піддається критиці безпідставно, Рабінович підкреслив, що категорично з ним не згоден. «Це найбільш непрофесійний, огидний і антиукраїнський парламент. І, на жаль, я в цьому беру участь. Хоча, повірте мені, я там безголоса істота, яка сидить замкнена в цій клітці», - сказав депутат.
Рабінович зазначив, що «вперше за всю історію світового парламентаризму нам відмовляються показати список коаліції, яка повинна згідно з Конституцією правити в нашій парламентсько-президентській республіці». «Я скористаюся чудовою порадою одного юриста, з завтрашнього дня пройдуся по всьому парламенту і створю списки некоаліції. Це ж легко створити: запитати у кожного депутата, в коаліції він чи ні», - заявив нардеп.
За його словами, він має намір продемонструвати цей список як українцям, так і всім дипломатичним представництвам: «Нехай наші громадяни, а також дипломати і їхні уряди переконаються: це не що інше, як всесвітній обман, і що Україною керує група, яка, за Конституцією, не має права цього робити, оскільки у цій коаліції немає більшості», - резюмував парламентарій.
Рабінович також повідомив, що за час роботи в Раді поточного скликання «подав 46 законопроектів, дійсно потрібних країні, які ніхто не виносить в зал». За його словами, один з поданих ним законопроектів «давно пройшов всі комітети і має підтримку представників усіх фракцій», однак, як запевнив парламентарій, документ саботує спікер Парубій.
«Мій законопроект про безкоштовне забезпечення ліками всіх пенсіонерів, інвалідів, чорнобильців і дітей-сиріт. Подібний закон вже діє в сусідній Польщі. Але законопроект не виноситься в зал для голосування спікером Парубієм. Цій коаліції на людей наплювати, на закони наплювати. Їм би ще трохи поцарювати, покрасти, тільки ось у мене питання: куди вони потім тікатимуть? Європа не прийме, Штати не приймуть, Росія не прийме», - констатував Рабінович.
Також депутат зазначив, що «свої законопроекти ця нібито коаліція виносить в зал за три хвилини»: «Тому що там є що вкрасти. А якщо законопроект дійсно для людей - так у них на це нібито "немає законів". Закони є, а совісті у них немає, і самі вони поза законом», - сказав депутат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?