Як Росія "розгойдувала" Чорногорію: спливли нові гучні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Як Росія "розгойдувала" Чорногорію: спливли нові гучні подробиці

Як Росія "розгойдувала" Чорногорію: спливли нові гучні подробиці
Джерело:  vijesti.me

Один з фігурантів справи про розслідування спроби перевороту в Чорногорії 16 жовтня 2016 року Олександр Сінделіч заявив, що екс-дипломат РФ Едуард Шішмаков є головним організатором заколоту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Vijesti.
За словами Сінделіча, Шішмаков організував групу з 500 осіб, які в день голосування під час парламентських виборів в Чорногорії повинні були здійснити переворот, заарештувати і вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича.
Читайте також: Г учні звинувачення Кремлю від Чорногорії: у Путіна мляво відповіли
Сінделіч також повідомив, що до перевороту причетний і опозиційний "Демократичний фронт" Чорногорії, але основним спонсором заколотників був саме Шішмаков.
Як пише видання, Сінделіч заявляє, що знає Шішмакова з 2014 року, тоді Шішмаков був представлений йому як "благодійник". Протягом 2016 року, за словами Сінделіча, він кілька разів таємно зустрічався з Шішмаковім в Москві, де отримував інструкції з приводу організації групи і закупівлі зброї та обмундирування.
Також відомо, що адвокати інших обвинувачених у спробі держперевороту стверджують, що свідчення Сінделіча "фантастичні і нелогічні".
Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив проросійську опозиційну партію "Демократичний фронт" і безпосередньо громадян РФ, які виступили їх соратниками, в спробі його вбивства в день парламентських виборів 16 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?