ЗМІ знайшли у "небагатої" судді в Києві елітну нерухомість і авто: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

ЗМІ знайшли у "небагатої" судді в Києві елітну нерухомість і авто: з'явилися фото

ЗМІ знайшли у "небагатої" судді в Києві елітну нерухомість і авто: з'явилися фото
Джерело:  Prosud

Українські журналісти показали елітну нерухомість і автомобілі судді Вищого господарського суду і кандидата на посаду судді нового Верховного суду Людмили Стратієнко, яка живе "на зарплату".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ProSud.
Як повідомляє видання, в декларації Стратієнко не вказано жодного члена сім'ї, тобто своїм майном вона користується сама. У 2014 році, крім зарплати, Стратієнко отримала дохід від продажу майна. Передбачається, що мова йде про продаж автомобіля Toyota RAV4 2008 року в., який вказувався в декларації за 2013 рік, проте не фігурував далі. До речі, ціна продажу автомобіля занадто скромна - всього 140 тис. 386 грн.




Читайте також

:

Машина для мам

и: ЗМІ дізналися цікаві речі щодо наступника Насірова


"Щодо майна, згідно з декларацією, суддя володіє квартирою площею 101 кв. м., земельною ділянкою під Києвом і будинком площею 260 кв. м. в селі Хотів Київської області. З огляду на розміщення населеного пункту недалеко від столиці, якість і розмір побудованого житла, припускаємо, що його вартість трохи вище задекларованої. Сьогодні будинки такої площі в с. Хотів коштують близько 10 млн грн", - сказано в розслідуванні.




За інформацією ProSud, в державному реєстрі прав на нерухоме майно немає інформації щодо квартири судді Стратієнко, проте, за даними видання, ця квартира розташована недалеко від центру Києва, в елітному будинку за адресою вул. Предславинська, 31/11.
"Сьогодні квартира такої площі в цьому будинку коштує мінімум 250 тис. дол., або 6,5 млн грн. Цікава ситуація також з рухомим майном судді Стратієнко. Як уже зазначалося, до 2014 року вона мала автомобіль Toyota RAV4 2008 р.в. А в 2014 авто такої ж марки і року випуску з'явилося у рідної сестри судді Стратієнко - Ірини Чаматі. Сама ж Стратієнко придбала в 2014 році новий позашляховик BMW X3 2014 року випуску. Вартість цього автомобіля становить мінімум 40 тис. дол", - йдеться в розслідуванні.
ProSud повідомляє, що якщо припустити, що вартість майна Стратієнко вказала без всяких занижень, для його придбання судді знадобилося б працювати, не витрачаючи ні копійки менше 8 років.
Також повідомляється, що згідно е-декларації за 2015 року, Стратієнко зберігає 100 тис. грн готівкою.
"У декларації за 2016 рік вказані вже інші суми: 50 тис. грн і 4 тис. дол., тобто всього 150 тис. грн або практично половина річної заробітної плати судді. У декларації за 2016 рік вказано, що суддя також здійснила грошовий подарунок в розмірі 150 тис. грн, тобто половину своєї заробітної плати", - повідомляє видання.
Якщо врахувати, що власні готівкові кошти судді виросли на 50 тис. грн в порівнянні з попереднім роком, то виходить, на обслуговування чималого нерухомого майна, досить витратного автомобіля та проживання в 2016 році суддя витрачала лише 10 тис. грн на місяць.
Як повідомляв ONLINE.UA, заступник голови Полтавської обласної держадміністрації Олег Пругло "забув" внести в свою декларацію двоповерховий будинок, в якому він проживає, а також свій дев'ятий автомобіль.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?