Угорщина зробила тривожну для України заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина зробила тривожну для України заяву

Угорщина зробила тривожну для України заяву

Віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн вважає, що угорці, які живуть в інших країнах, повинні домагатися автономії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду", яка цитує угорські ЗМІ.
Читайте також: Нам говорили, що ми чекаємо угорські війська на Закарпатті: Москаль розвіяв гучні чутки
"В інтересах зовнішньої політики Угорщини пропагувати угорські партії. Давайте говорити чесно - держави зацікавлені в асиміляції угорців. А ми зацікавлені в тому, щоб зупинити асиміляцію і зберегти угорську ідентичність", - підкреслив Шем'єн.
"Виживання угорців, які проживають за кордоном, залежить від того, чи зможуть вони досягти успіху, рухаючись в напрямку досягнення автономії", - зазначив віце-прем'єр Угорщини і наголосив на важливості представлення угорців як на місцевому рівні, так і в парламенті.
Шем'єн також зауважив, що збереження єдності угорців особливо важливо під час парламентських виборів. На його думку, етнічні угорські партії повинні як піклуватися про інтереси громади, так і нести відповідальність перед усією нацією.
Відзначимо, що згідно з даними перепису 2001 року, в Україні перебувало 156 600 угорців, 151, 5 тис з яких проживали в Закарпатській області. При цьому чисельність угорського населення в деяких населених пунктах області досягала 95%.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше священик РПЦ розповідав, як після інавгурації Дональда Трампа Росія поділить Україну, віддавши якісь території Польщі, Угорщині та Румунії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?