Міністр у Франції втратив посаду через великий скандал з дочками
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр у Франції втратив посаду через великий скандал з дочками

Міністр у Франції втратив посаду через великий скандал з дочками

Міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ле Ру опинився в епіцентрі скандалу через найм на роботу в парламент двох неповнолітніх дочок і подав у відставку.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


Читайте також: ЗМІ дізналися про підготовку гучних відставки і призначення в українській владі


Раніше французький телеканал TMC опублікував дані про те, що в 2009-2016 роках, поки Ле Ру був депутатом нацзборів Франції, він незаконно працевлаштував своїх дочок 15 і 16 років на роботу в парламент. За даними ЗМІ, дівчата працювали влітку і під час шкільних канікул, в результаті чого отримали близько 55 тис євро.


Відповідно до французького законодавства, депутати мають право працевлаштовувати родичів, проте журналісти виявили, що час роботи дівчат не збігався з графіком навчання, що викликало підозри про фіктивне працевлаштування.


Увечері 21 березня Ле Ру подав заяву про відставку главі держави Франсуа Олланду.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон був офіційно звинувачений в розкраданні коштів держбюджету через фіктивне працевлаштування дружини і двох дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?