В Україні спіймані російські шпигуни: з'явилися гучні подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні спіймані російські шпигуни: з'явилися гучні подробиці

В Україні спіймані російські шпигуни: з'явилися гучні подробиці
Джерело:  online.ua

Співробітники Служби безпеки та бійці "Альфа" затримали дев'ять осіб, причетних до мережі спецслужб Росії в Україні.
Про це заявив глава апарату керівника СБУ Олександр Ткачук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

Читайте також: У розвідці розповіли, як Росія готує диверсантів для Донбасу
"Нами була проведена спеціальна операція зі знешкодження резідентурної мережі спецслужб РФ, яка діяла в східних і південних регіонах нашої держави. За нашою інформацією, безпосередньо до створення цієї мережі було причетне Головне управління розвідки Збройних сил РФ", - підкреслив Ткачук.
"Ця резидентурна мережа, яка була створена з діючих і колишніх військовослужбовців, отримала першочергове завдання - агентурне проникнення на об'єкти критичної інфраструктури південних областей нашої держави, збір інформації про ці об'єкти, проникнення на військові об'єкти наших ЗСУ та збір відповідної інформації, також посягання на інформацію з обмеженим доступом, що стосується дислокації українських частин", - додав він.
Керівник апарату глави відомства також зазначив, що завданнями затриманих шпигунів були організація та проведення диверсій і терактів проти українців в південних областях країни.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в ДНР щомісяця перевіряють на детекторі брехні власних подільників, побоюючись проникнення "українських шпигунів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?