У Харкові суд прийняв резонансне рішення у справі про сепаратизм
Категорія
Події
Дата публікації

У Харкові суд прийняв резонансне рішення у справі про сепаратизм

У Харкові суд прийняв резонансне рішення у справі про сепаратизм
Джерело:  online.ua

Київський районний суд Харкова виніс вироки чотирьом учасникам подій квітня 2014 року, під час яких було проведено захоплення будівлі Харківської ОДА.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Newsroom.
Читайте також: Наруга над портретами героїв АТО в Харкові: з'явилося відео моменту
Згідно з інформацією Єдиного реєстру судових рішень, всі обвинувачені отримали однакові вироки за участь у масових заворушеннях - п'ять років позбавлення волі з заміною реального покарання на випробувальний термін у три роки.
Також обвинувачені повинні заплатити компенсації на загальну суму в 3,99 мільйона гривень - 3,7 з них обласному комунальному підприємству "Держпром", 186 тисяч гривень - обладміністрації, 21 тисячу в українській національній валюті Академії внутрішніх військ МВС та 11 тисяч - облраді.
Таким чином, чотирьом обвинуваченим, на відміну від інших затриманих учасників подій "російської весни" в Харкові, вдалося уникнути ув'язнення. Нагадаємо, в жовтні 2016 року двох чоловіків (1983 і 1987 рр н.) засудили до 5 років позбавлення волі.
В обґрунтуванні вироку суддя керувався тим, що в діях сепаратистів не було обтяжуючих обставин, при цьому врахував, що у двох з них на утриманні малолітні діти, а ще один є інвалідом третьої групи.
Нагадаємо, 6 і 7 квітня 2014 року перед будинком Харківської ОДА пройшли мітинги, які переросли в масові заворушення. Тоді проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Звільнили адміністративну будівлю та затримали зловмисників спецпідрозділу МВС України.
За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, загалом у кримінальних процесах по цих подіях обвинувачуються 64 людини.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше підозрюваний в організації та активній участі в масових заворушеннях під час захоплення Харківської ОДА в квітні 2014 року Спартак Головачов вийшов з СІЗО після внесення застави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?