Втрати Росії в Сирії: західні ЗМІ дізналися шокуючі цифри
Категорія
Світ
Дата публікації

Втрати Росії в Сирії: західні ЗМІ дізналися шокуючі цифри

Втрати Росії в Сирії: західні ЗМІ дізналися шокуючі цифри
Джерело:  Reuters

Останнім часом в Сирії загинуло втричі більше російських військових, ніж офіційно повідомляли в Міноборони РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Так, за даними журналістів, з 29 січня в Сирії загинули 18 росіян, які воювали на боці військ Асада під час боїв за повернення контролю над містом Пальміра, зайнятим бойовиками "Ісламської держави".
При цьому в Міноборони РФ заявили, що за цей період загинули п'ятеро російських військових, і ніяких згадок про наземні операції РФ під Пальмірою не говорили.
Читайте також: Ро сійський військовий потрапив під суд через Сирію: в мережі веселяться
У свою чергу група Conflict Intelligence Team (CIT), яка займається розслідуванням військових конфліктів, провела інтерв'ю з їх родичами, друзями, чиновниками і працівниками кладовищ в Росії, а також проаналізувала повідомлення місцевих ЗМІ про похорон військових після їх поїздок до Сирії.
"Втрати з кінця січня стали одними з найбільших для російського контингенту в Сирії з моменту початку військової операції півтора роки тому", - відзначили в CIT.
Відзначається, що більшість загиблих формально були цивільними особами, які працюють за контрактом під керівництвом російського військового командування.
У свою чергу, офіційно Москва не визнавала присутності найманців в Сирії.
Тим часом один із 18 загиблих росіян, 52-річний житель Геленджика Юрій Сокальський, за словами одного з його близьких, відправився до Сирії в січні з групою інших бійців за договором з приватною компанією.
Під час одного з останніх дзвінків додому, за словами людини, яка близько знала його, Сокальський сказав, що здивований великою кількістю російських бійців, які прямували до Сирії, і переказав те, що йому говорили про інтенсивність боїв.
"З кожних 100 чоловік 50 повертаються в трунах", - процитувало Сокальського джерело, що побажало залишитися неназваним.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилися імена дев'ятьох російських військових, загиблих в Сирії за останній час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?