Вибух у Балаклії: Матіос розповів про цікаву можливу причину
Категорія
Події
Дата публікації

Вибух у Балаклії: Матіос розповів про цікаву можливу причину

Вибух у Балаклії: Матіос розповів про цікаву можливу причину

Перед початком пожежі на складі боєприпасів в Балаклії Харківської області було чути гул безпілотного літаючого пристрою.
Про це в ході брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
Читайте також: Дивер сія в Балаклії не остання: волонтер яскраво пояснив причини

"Перед вибухом спостерігався гул літака, схожий на звук безпілотника, після чого в двох місцях одного з майданчиків сталися вибухи", - сказав Матіос, посилаючись на слова військових добового наряду артскладів.
У той же час 112.ua пише, що головний військовий прокурор не вважає, що те, що сталося на складі в Балаклії, є результатом недбалості, однак правоохоронці розглянуть обидві версії: "Перша, пріоритетна, про вчинення диверсії, інша - недбалість посадових осіб, які виконали або не виконали свої службові обов'язки по охороні арсеналу".
Читайте також: Дивер сія під Харковом: у Міноборони озвучили версії і дані про постраждалих
"В минулому році на початку була здійснена перевірка умов дотримання техніки безпеки для таких арсеналів саме на Балаклійському арсеналі, після чого була збільшена штатна чисельність охорони. Тому говорити про халатність чи випадковість навряд чи доводиться", - підкреслив Матіос.
Для гасіння пожеж в Балаклії задіяли пожежні танки, при цьому в ДСНС не можуть прогнозувати, коли завершиться гасіння: "Авіацію неможливо застосувати в цій ситуації. Боєприпаси вибухають і розлітаються, дальність розльоту 0,5-1 км. Там застосовуються пожежні танки від Міністерства оборони, там є спеціальна команда, у якої є броньована техніка, яка може зайти туди і провести необхідні роботи", - сказав заступник голови департаменту реагування на надзвичайні ситуації Петро Коротинський, пишуть "Українські Новини".
Як повідомляв ONLINE.UA, близько 3 ночі 23 березня в Балаклії почалася пожежа на складі боєприпасів, через що вони почали вибухати.
Після інциденту почали евакуацію місцевих жителів, щоб боєприпаси і їх осколки не поранили їх, вже вивезено понад 20 тис осіб. Через диверсію в Балаклії Держприкордонслужба посилила контроль над східною ділянкою кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?