Інцидент із суддею-стрільцем: у Луценка зробили гучну заяву
Категорія
Події
Дата публікації

Інцидент із суддею-стрільцем: у Луценка зробили гучну заяву

Інцидент із суддею-стрільцем: у Луценка зробили гучну заяву
Джерело:  online.ua

Головний військовий прокурор, заступник Генпрокурора України Анатолій Матіос повідомив, що напад на главу Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка і його дружину був замовним.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
За словами Матіоса, замовники нападу хотіли залякати Бенедесюка, щоб перешкодити його переобранню на посаду глави ВРП.
"Напад на голову ВРП Бенедисюка Ігоря Михайловича і його дружину мав замовний характер. Замовники використовували школярів і студентів, якими в свою чергу керували члени радикальних націоналістичних молодіжних організацій. Напад організовано з метою залякування і тиску, що, за планом замовників, повинно було перешкодити переобранню Бенедисюка Ігоря Михайловича на посаду голови ВРП, а також здійсненню його посадових обов'язків в частині розгляду дисциплінарних проваджень щодо більш 200 суддів в поточному році", - заявив Матіос.

Читайте також: Інцидент з суддею-стрільцем у Києві: поліція дала коментар
Матіос також повідомив, що слідство розглядає три основні версії нападу.
"Розглядаються такі основні версії і мотив скоєння вказаного правопорушення: перше - помста суддів, які були відсторонені під головуванням внаслідок виконання посадових обов'язків Бенедисюка за їх порушення присяги за часів справляння судочинства під час Революції Гідності. Друге - спроба тиску з боку суддів в питаннях, щодо відсторонення яких зараз на розгляді ВРП. І третє, це прояви конкурентної боротьби за посаду голови ВРП", - розповів головний військовий прокурор.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Києві відбувся конфлікт між головою Вищої ради правосуддя Ігорем Бенедисюком і активістами руху "Традиція і порядок", в ході якого суддя зробив кілька пострілів в повітря з особистого пістолета і розбив фотоапарат одного з активістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?