Не через Януковича: Луценко назвав несподівану версію вбивства Вороненкова
Категорія
Події
Дата публікації

Не через Януковича: Луценко назвав несподівану версію вбивства Вороненкова

Не через Януковича: Луценко назвав несподівану версію вбивства Вороненкова
Джерело:  online.ua

Однією з версій убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова є його участь у розслідуванні справи про контрабанду, організованої Федеральною службою безпеки Росії під прикриттям російського президента Володимира Путіна.
Онлайн- хроніку подій в зв'язку з вбивством екс-депутата російської Держдуми в Києві читайте на ONLINE.UA
Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу в ГПУ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Депутат Вороненков працював у Федеральній службі протидії наркотикам та контрабанді, у нього було спеціальне звання полковника, він був дуже відомий по російській справі "Трьох китів", яку розслідував його підрозділ", - підкреслив Луценко.

Читайте також: У Пу тіна відповіли на звинувачення в смерті Вороненкова: в мережі іронізують
Також він нагадав, що вбитий екс-депутат "був начальником підрозділу з впровадження в організовані злочинні угруповання".
"В ході своєї діяльності вони виявили, що контрабанда меблів, яка йшла в магазин "Три кити", є лише частиною величезної контрабанди ФСБ РФ. Унаслідок цього розслідування були звільнені декілька десятків генералів ФСБ і, зокрема, людина, яка пізніше обіймала посаду в службі безпеки Роснефти, наближена до президента РФ", - заявив Луценко.
Генпрокурор зазначив, що зараз слідство розглядає дві основні версії: свідчення по справі Януковича і вбивство через справу про контрабанду ФСБ РФ під прикриттям президента РФ.
"Обидві версії будуть відпрацьовані в ході слідства, яке моїм рішенням передано з рук Нацполіції в прокуратуру міста Києва", - заявив Луценко.
Крім того, він повідомив, що під час нападу Денис Вороненков отримав одну кулю в шию, дві в область обличчя і одну - в живіт.
"Загиблий пан Вороненков отримав одну кулю в шию, дві в область обличчя. Одну в живіт. Помер на місці", - додав Луценко.
У той же час генпрокурор заявив, що кілер мав при собі документи громадянина України, які ретельно перевіряються.
"Не бачив жодного кілера, який би брав посвідчення на місце вбивства. Цей взяв. Тому очікуємо провокацій, знайдену "візитку Яроша", - резюмував керівник ГПУ.
Нагадаємо, раніше в поліції повідомили, що екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков був застрелений в центрі Києва, на вулиці Пушкінській, при виході з готелю "Прем'єр-Палас".
Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам теж отримав поранення, зараз обидва перебувають у лікарні під посиленою охороною.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко назвав вбивство Вороненкова актом державного тероризму з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?