Міноборони зробило гучну заяву з приводу Балаклеї
Категорія
Події
Дата публікації

Міноборони зробило гучну заяву з приводу Балаклеї

Міноборони зробило гучну заяву з приводу Балаклеї
Джерело:  interfax.com.ua

У Міністерстві оборони України повідомили про повну ліквідацію пожежі на складах з боєприпасами в Балаклеї Харківської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
Читайте також: Порошенко попросив допомоги у НАТО: зроблено важливу заяву
"Пожежа припинена на арсеналі повністю... Зараз відбувається ліквідація наслідків пожежі", - заявив на брифінгу в Балаклеї заступник міністра оборони Ігор Павловський.
"Далі буде проведено розмінування... Основна маса боєприпасів розірвалися, залишилася на території (арсеналу - ред.). На сьогоднішній день - це протягом місяця-двох - триватиме лише розмінування цієї території", - додав представник Міноборони.
Павловський додав, що одночасно з процесом розмінування військова частина на цій території буде продовжувати свою роботу.
У свою чергу перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій України (ГСЧС) Олег Мельчуцький зазначив, що продовжується гасіння пожеж на території самої Балаклії.
"Наступне завдання, яке виконують рятувальники пожежно-рятувальних підрозділів - це гасіння пожеж на території міста Балаклеї, а також підвезення води для забезпечення безперебійної роботи пожежних підрозділів Міноборони, які задіяні в гасінні пожежі", - зазначив він.
Також Мельчуцький заявив, як йде процес розмінування територій населених пунктів поблизу Балаклеї.
"Є питання очищення території міста, прилеглих територій населених пунктів від вибухонебезпечних предметів, тобто ліквідувати безпосередню загрозу для життя і здоров'я місцевого населення. І друге питання - питання утилізації тих боєприпасів, які залишилися на території арсеналу. Це більш тривалий процес, більше займе часу. Що стосується очищення місцевості, то ми плануємо в неділю завершити ці роботи", - заявив він.
За словами Мельчуцького, "кількість піротехнічних підрозділів, задіяних в розмінуванні даного району, збільшено на 6 розрахунків", а 25 березня в роботах в цілому будуть брати участь 15 таких розрахунків.
Як повідомляв ONLINE.UA, близько 3 години ночі 23 березня в Балаклії почалася пожежа на складі боєприпасів, через що вони почали вибухати. У поліції головною версією події назвали диверсію.
У свою чергу в Міноборони повідомили, що пожежа і вибухи на складі боєприпасів могли початися в результаті підриву або дій безпілотника.
Трохи пізніше стало відомо, що пізно ввечері 23 березня під зруйнованими конструкціями будинку рятувальники знайшли мертву жінку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?